Egyedi kitűző (jelvény) készítés, hűtőmágnes- és kulcstartókészítés, matrica, sörnyitós hűtőmágnes
Jelvénystúdió

Kitűző gyártás – ismertető

Minden, amit a kitűzőgyártásról tudni érdemes

A kitűző: a kitűző több elemből tevődik össze. A látható rész többféle anyagból, például textilből is készülhet, de általában papír alapú kép kerül a kitűzőkre. A kiválasztás után a kép fém hordozólemezre kerül, ez adja lényegében a kitűző „testét”. Viselésből adódóan a kitűzőt különböző környezeti hatások érhetik, melyek ellen védekezni kell. Épp ezért a kitűzőre egy víztiszta, teljes mértékben áttetsző védőfólia kerül, ami megóvja a különféle szennyeződésektől, vízcseppektől és ezzel együtt lehetővé teszi azt is, hogy a kitűzőt időnként puha, nedves textildarabbal megtisztítsuk. Védelmi funkciója mellett a fóliának esztétikai jelentősége is van, hiszen szép csillogást kölcsönöz a terméknek. A ruhára rögzítés többféle módon történhet. A legelterjedtebb megoldás az, mikor egy, a kitűző hátlapjára erősített rozsdamentes tű vagy kapocs segítségével rögzítjük a ruhadarabra a kitűzőt. Azonban, ha nem szeretnénk átszúrni az anyagot, mágnessel is rögzíthetjük a kitűzőt. A kitűző bármilyen korosztály számára stílusos kiegészítő lehet, egyfajta összetartozás jelkép. Mindenki számára kiváló ajándék lehet, de legfőképpen oktatási intézmények, vállalatok, lakóközösségek, sportegyesületek számára ajánljuk.

A kitűző alakja: A gyártás során használt eszközök csak meghatározott méretben és alakban képesek elkészíteni a kitűzőt, ezért alakja és méretei kötöttek.
A kitűző grafikája: A tervezésben, ötletelésben, a grafikai kivitelezésben szívesen segítünk abban az esetben is, ha a megrendelőnek még nincs konkrét elképzelése a kitűzőt illetően. Bármilyen elektronikus formában meglévő rajzot, képet fel tudunk használni a kitűző legyártásához. A legszebb végeredmény elérése érdekében fontos, hogy a kép jó minőségű, legalább 300 dpi felbontású pixeles vagy vektoros formátumú legyen. A grafika sokszorosítása fénykép minőségű. Ez nagy előny a tűzzománcos és ötvös munkával kialakított kitűzőkkel szemben. Nevesített, egyedi kivitelben is vállaljuk kitűzők készítését kisebb mennyiségben félár nélkül. Nagyobb mennyiség esetén kérje egyedi árajánlatunkat! Gyártás előtt látványtervet küldünk, melyet a megrendelő módosíthat. Ha a terv jóváhagyásra kerül, megkezdjük a gyártást.

Nyomtatás: A kiváló képminőségről digitális Xerox nyomtató gondoskodik, mely 95%-os színhűséget biztosít. Előzetes egyeztetést követően lehetőség van a megrendelő által hozott nyomtatok felhasználására is.
Gyártás: A kinyomtatott grafika stancolás (formára vágás) után készen áll a gyártásra. A gyártó eszközbe rétegszerűen kerül a védőfólia, a kivágott grafika, az alsó illetve a felső fémlapocska. A két fémlapocskát a gép összepréseli, ezáltal a fólia és a kép keretet kap és kifeszül. A megfelelően előkészített gyártás gyors, gördülékeny, hibás darab ritkán keletkezik, de ha mégis, az természetesen azonnal selejtezésre kerül. A megrendelőhöz csak kifogástalan minőségű termék kerül.

Csomagolás: A gyártás utolsó munkafázisa a csomagolás. Az elkészült kitűzők általában 25/50/100 darabonként zacskókba kerülnek, így kerülnek átadásra személyes átvétel esetén. Postázás esetén dobozban vagy bélelt borítékban juttatjuk el a kitűzőket a megrendelőhöz.
A kitűzők átadása: Az elkészült termékeket személyesen vagy postai csomagként juttatjuk el a kedves megrendelőhöz. A gyártási idő a legyártott mennyiségtől függ. Néhány száz darabos rendelésnél a grafika jóváhagyásától számított 1-3 munkanap.